Rock Climbing Photography
NBU

Кратко видео за Нов български университет

В този пост няма да става дума за катерачна фотография, за това съжалявам ако разочаровам някой. Наскоро имах интересна поръчка за заснемане на кратко промоционално видео за Нов български университет, подробностите около която бих желал да споделя.

По принцип не съм много по видеото и предпочитам стандартната фотография, за това, когато се свързаха с мен относно тази задача първоначално казах “не”. Няколко дни след това, след като премислих и споделих с моят приятел Тодор Зъбов (много благодарности за съветите и идеите, които проработиха чудесно) реших все пак да разширя хоризонта си и да приема предизвикателството.

За щастие когато се обадих на хората от НБУ, задачата все още беше свободна. В последствие имах много приятна и продуктивна среща с тях, където ми изложиха своите идеи и виждането си относно бъдещото видео. Изглеждаше като лесна и приятна работа, а и като се прибави предизвикателството от задачата, не ми беше трудно да се мотивирам и да се впусна в работата с голяма страст.

Идеята беше за кратко промоционално видео от 30 секунди, което да бъде излъчвано на страниците на някои уебсайтове и местни кабелни телевизии (за съжаление няма да се пуска в национален ефир). Всъщност предизвикателството беше да се заснемат 7-8 сцени, по около 3-4 секунди всяка, където да има достатъчно информация, която да бъде лесно смилаема от гледащия. На всяка сцена трябваше да има текст, който да мотивира младите хора да изберат именно този университет и да припознаят себе си в приятната атмосфера, която НБУ предлага. Моята задача беше само да заснема и монтирам видеото и не трябваше да мисля за сценарий и текст. Беше ми казано кои места от университета да бъдат заснети, но ми бе оставена и голяма творческата свобода за  конкретното заснемане на сцените.

За заснемането използвах Nikon D300s и статив. Само това. Бюджетът беше ограничен и нямаше нито време нито място за кранове, релси или каквато и да било друга специална техника. Идеята беше “бързо и просто”, което и и мето кредо. Обичам такъв ситл на работа, където с минимум ресурси се постига максимум ефект.

Отне ми половин ден да обиколя университета и да заснема сцените, които трябваше. После сумарно ми отне два работни дни да монирам суровият материал и да направя финни настойки на видеото, така, че клиентът да е напълно доволен.

В близко бъдеще ще има още подобни промоционални филмчета за Нов български университет, които може би ще заснема и монтирам отново аз. Цялата концепция е много интересна и предизвикателна, така че очаквам с нетърпение следващите поръчки. Ето и самото видео:

http://vimeo.com/20364635

3 Comments

 1. Posted August 7, 2011 at 17:08 | #

  Thanks Milena, there are other things in this world indeed. Some more are coming up!

 2. milena georgieva
  Posted August 7, 2011 at 09:41 | #

  just’ve seen the video. pleasantly surprised by the professional touch. not everything revolves around climbing (thank God!).
  keep them coming!

 3. Jorkata
  Posted February 26, 2011 at 11:57 | #

  Very well done,Rus !!! Keep up the good work my !!! Best Regards !!! :-))

Post a Comment

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>