Rock Climbing Photography
Дистанционно обучение в Нов български университет

Още едно кратко видео за НБУ

Тези дни на бял свят излезе и второто промоционално видео за Нов български университет, което беше заснето от мен. Относно първото можете да прочетете поста Кратко видео за Нов български университет.

Tози път видеото беше с цел да се промотира дистанционното обучение в НБУ. Идеята беше да се включат повече хора, в по-близък план, които да пресъздадат различни ситуации и моменти, в които дистанционното обучение е приложимо – да се покаже, че този тип обучение позволява на човек да не се откъсва от семейната среда и да изпълнява дневните си задължения, като съобразява учението със свободното си време. Сценарият за първото видео не беше моя грижа и там аз трябваше да заснема каквото ми кажат. При второто видео обаче сценраият беше моя отговорност, като от НБУ ми бяха спуснати само ключови думи, по които аз трябваше да измисля сцени и местата в които да се разиграят. Това направи задачата много по-отговорна, но и много по-интересна. Отново имах пълната творческата свобода за конкретното заснемане на сцените и като цяло имах възможността да направя нещата така, както аз ги виждам и да разгърна напълно въображението си. Това направи задачата една от най-хубавите поръчки, които някога съм изпълнявал.

За заснемането използвах отново Nikon D300s, статив, но този път реших да вкарам и една идея малко повече техника – за някои от кадрите използвах релса за хоризонтално направление (Slider Dolly), което мисля, че допринесе много за качеството на видеото.

Нямам какво повече да разкажа, освен че цялата работа ми отне един снимачен ден и един ден за сглобяване на видеото. Задачата беше лесна и приятна, най-вече благодарение на хората, с които имах удоволствието да работя.

Ето и самото видео:

Дистанционно обучение в Нов български университет

Post a Comment

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>